Σουλτανίνα

ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ

Γενικά Στοιχεία

Η Σουλτανίνα στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές της Κρήτης και της Κορινθίας.

Η Π.Ε.Σ. συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και εξάγει τόσο στην Ελληνική όσο στην διεθνή αγορά σημαντικές ποσότητες Ελληνικής Σουλτανίνας ή εισαγόμενης όταν δεν επαρκούν τα αποθέματα.

Η Σουλτανίνα επεξεργάζεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Π.Ε.Σ. και οι παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιούνται κατά ISO 9001, ISO 22000, BRC, KOSHER και HALAL.

Οι ποιοτικές κατηγορίες που προσφέρονται είναι 0, 1 , 2 και 22.

Διατροφική Αξία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100g

Ενέργεια

294 Kcal (1231 kJ)

Πρωτεΐνες

1.8 g

Υδατάνθρακες

65 g

Λίπη

0.4 g

Διαιτητικές Ίνες

7.0 g

Βιταμίνες

A, B1, B2, Β3, Β6

 

Ιχνοστοιχεία ανά 100g

Κάλιο

860 mg

Μαγνήσιο

35 mg

Σίδηρος

1.8 mg

Ασβέστιο

52 mg

Χαλκός

0.35 mg

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος με θερμοκρασία < 18 °C και σχετική υγρασία < 65% μακριά από έντομα και έντονες οσμές.

Συσκευασίες

H Σουλτανίνα διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες:

  • Χύμα σε χαρτοκιβώτια των 10, 12,5 και 14 κιλών καθαρού βάρους
  • Ατομικές συσκευασίες από 35 γραμμάρια έως και 3 κιλά καθαρού βάρους