Εσπεριδοειδή

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΛΕΜΟΝΙΑ

Γενικά Στοιχεία

Στη Βόρεια Πελοπόννησο, από την πεδινή ζώνη της επαρχίας Αιγιάλειας μέχρι τις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, καλλιεργούνται και παράγονται εξαιρετικής ποιότητας εσπεριδοειδή. Τα πασίγνωστα λεμόνια της περιοχής του Αιγίου, μοναδικά για την φρεσκάδα τους, το άρωμά τους και τον χυμό τους αποτελούν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της Π.Ε.Σ. και εξάγονται κυρίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Οι παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιούνται κατά GLOBALGAP.

Εγκαταστάσεις - Ποιότητα - Συσκευασίες

Η Π.Ε.Σ. διαθέτει ένα σύγχρονο συσκευαστήριο με ψυκτικούς θαλάμους, γραμμή διαλογής και συσκευασίας καθώς και αυτόματες γραμμές συσκευασίας σε δίχτυ και girsac.

Οι παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιούνται κατά GLOBALGAP.

Η Π.Ε.Σ έχει εμπειρία και δυνατότητα για ποικιλία συσκευασιών ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών της.

Ποικιλίες

Οι κύριες ποικιλίες εσπεριδοειδών που συσκευάζονται από την Π.Ε.Σ. είναι λεμόνια ("Μαγληνό") και πορτοκάλια ("Νάβελ" και "Ναβελίνα").

Λεμόνια

Η ποικιλία που κυρίως καλλιεργείται είναι η Μαγληνή, η οποία παράγει φρούτα με άφθονο αρωματικό και αρκετά ξινό χυμό. Έχουν φλοιό λεπτό και γυαλιστερό και στην πλήρη ωρίμανση τους κίτρινο χρώμα. Διατίθενται στην αγορά από το Σεπτέμβριο ως και τον Μάιο.

Πορτοκάλια

Οι κύριες ποικιλίες που παράγονται είναι η Navel και η Navellina, με περίοδο εμπορίας από Νοέμβριο έως και Φεβρουάριο, και η Valencia από Μάρτιο έως και Ιούνιο.

Προϊόν

Ποικιλία

Από

Μέχρι

Λεμόνι

Maglino

Οκτώβριο

Μάιο

Λεμόνι

Interdonato

Οκτώβριο

Νοέμβριο

Πορτοκάλι

Navelina

Νοέμβριο

Δεκέμβριο

Πορτοκάλι

Merlin

Δεκέμβριο

Ιανουάριο

Πορτοκάλι

Salustiana

Φεβρουάριο

Φεβρουάριο

Πορτοκάλι

Merlin Common

Δεκέμβριο

Ιανουάριο

Πορτοκάλι

Valencia

Μάρτιο

Αύγουστο

Μανταρίνι

Clementine

Δεκέμβριο

Ιανουάριο

Μανταρίνι

Encor

Απρίλιο

Μάιο

Γκρέηπφρουτ

 

Δεκέμβριο

Φεβρουάριο

 

BANNER ESPA