Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

«Δως μου μέρος να σταθώ, κι ως και τη γη μπορώ να κινήσω» Αρχιμήδης 220πχ.

Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι για εμάς απλώς ένα επακόλουθο της ζήτησης από ευσυνείδητους καταναλωτές. Για εμάς, είναι η θεμελιώδης αρχή της ύπαρξης μας. Όντας μια από τις πρώτες ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα, από το 1935, έχουμε βασίσει την ανάπτυξη μας στις αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της καλοσύνης και της ενότητας.

Εμείς, οι παραγωγοί, έχουμε αναλάβει την ευθύνη να υποστηρίξουμε τις κοινότητες μας, τα προϊόντα μας και την περιοχή συνολικά. Πάνω από 15000 οικογένειες ζούν μέσα από την γεωργία και υποστηρίζονται ενεργά από τις δραστηριότητες της ένωσης. Το δίκτυο μας απαριθμεί 6000 ενεργά μέλη παραγωγούς, σταφίδας και ελαιόλαδου. Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ της ενώσεως και των μελών, μας επιτρέπει να είμαστε σε έλεγχο των λιπασμάτων και των ουσιών που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες σταφίδας και ελαιόλαδου.

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, είναι παραδοσιακό προϊόν της περιοχής μας, και μια από τις πιο δύσκολες καλλιέργειες ανά τον κόσμο. Καλλιεργείται κυρίως στις ορεινές πλαγιές της περιοχής, σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. Τα ελαιόδεντρα μας επίσης καλλιεργούνται στην ημιορεινή και ορεινή ζώνη, σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Ο λόγος πίσω από αυτήν την επιλογή και ιδιαίτερα για τις πλαγιές που αντικρίζουν την θάλασσα, είναι το μικροκλίμα.Ύστερα από πολυετή εμπειρία στα προϊόντα μας, γνωρίζουμε τα σημεία όπου το έδαφος και ο αέρας λειτουργούν ιδανικά για τις καλλιέργειες μας. Παρ' όλα αυτά, οι δυσκολίες που ακολουθούν την ζωή και την καλλιέργεια σε απομακρυσμένες περιοχές και χώρια, ενδυνάμωσε την ένωση μας και τον ζωτικό της κοινωνικό ρόλο. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να υποστηρίξουμε την κοινωνία μας και να συνεχίσουμε την παραγωγή αυτών των μοναδικών προϊόντων, ξεπερνώντας τα εμπόδια. Η μεγαλύτερη δυσκολία πηγάζει από την απουσία μηχανικής καλλιέργειας, εξαιτίας της μορφολογίας των πλαγιών. Παρ' όλα αυτά, είναι μια θυσία που αξίζει κανείς να κάνει, αναλογιζόμενος την ποιοτική και γευστική υπεροχή των προϊόντων μας.

BANNER ESPA