Greek EnglishFrenchGermanDutch

Σαλάτα Μεσογειακή με μαύρες σταφίδες

Υλικά

  • 400 γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες
  • 1 πράσινο μήλο σε φέτες
  • 2 κουταλιές καλαμπόκι
  • 4-5 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κριτσίνια σπασμένα
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1/2 κούπα φετούλες παρμεζάνας
  • 4 κουταλιές μαύρες σταφίδες
  • 1 κουταλάκι σουσάμι
  • αλάτι
Βινεγκρέτ
  • 4 κουταλιές χυμός μήλου
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύετε τις σαλάτες, το μήλο, το καλαμπόκι και τον άνηθο. Αλατίζετε ελαφρώς. Προσθέτετε τα κριτσίνια, το προσούτο, την παρμεζάνα και τις σταφίδες. Πασπαλίζετε με το σουσάμι. Χτυπάτε τα υλικά της Βινεγκρέτ και τα περιχύνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Μερίδες 4