Greek EnglishFrenchGermanDutch

Γενικά Στοιχεία

Σουλτανίνα

Η Σουλτανίνα στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές της Κρήτης και της Κορινθίας.

Η Π.Ε.Σ. συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και εξάγει τόσο στην Ελληνική όσο στην διεθνή αγορά σημαντικές ποσότητες Ελληνικής Σουλτανίνας ή εισαγόμενης όταν δεν επαρκούν τα αποθέματα.

Η Σουλτανίνα επεξεργάζεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Π.Ε.Σ. και οι παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιούνται κατά ISO 9001, ISO 22000, BRC, KOSHER και HALAL.

Οι ποιοτικές κατηγορίες που προσφέρονται είναι 0, 1 , 2 και 22.



Διατροφική Αξία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100g
Ενέργεια294 Kcal (1231 kJ)
Πρωτεΐνες1.8 g
Υδατάνθρακες65 g
Λίπη 0.4 g
Διαιτητικές Ίνες7.0 g
ΒιταμίνεςA, B1, B2, Β3, Β6
Ιχνοστοιχεία ανά 100g
Κάλιο860 mg
Μαγνήσιο35 mg
Σίδηρος1.8 mg
Ασβέστιο52 mg
Χαλκός0.35 mg

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος με θερμοκρασία <18 °C και σχετική υγρασία <65% μακριά από έντομα και έντονες οσμές.


Συσκευασίες

H Σουλτανίνα διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες:

  • Χύμα σε χαρτοκιβώτια των 10, 12,5 και 14 κιλών καθαρού βάρους
  • Ατομικές συσκευασίες από 35 γραμμάρια έως και 3 κιλά καθαρού βάρους