Greek EnglishFrenchGermanDutch

Πάστα Σταφίδας

Η Πάστα Σταφίδας παράγεται από εξαιρετικής ποιότητας αποξηραμένες σταφίδες της ανώτερης ποικιλίας «Βοστίτσα Π.Ο.Π.», διαλεγμένες και επεξεργασμένες σύμφωνα με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας διαλογής, κοπής και πολτοποίησης.

Η κορυφαίας ποιότητας σταφίδα «Βοστίτσα Π.Ο.Π.» επιλέγεται στο στάδιο της πλήρους ωρίμανσης. Τα κουκούτσια αφαιρούνται και απομακρύνονται χωρίς να αφαιρεθεί ή να μειωθεί κάποιο από τα πολύτιμα συστατικά της ρόγας, όπως οι φυτικές ίνες ή οι πολυφαινόλες. Χάρη στο συγκεκριμένο αυτό τρόπο επεξεργασίας, η σταφιδόπαστα κρατάει μέσα της όλα τα συστατικά της σταφίδας χωρίς κανένα κουκούτσι ή τμήμα κουκουτσιού.

Μπορεί να προστεθεί, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του πελάτη, κάποια υγραντική ουσία όπως η γλυκερίνη, σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 5% (w/w).

Το προϊόν σταθεροποιείται μόνο του, λόγω της χαμηλής ενεργότητας νερού, μια ιδιότητα που του προσδίδει μακρά διάρκεια ζωής.

Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες, καθώς και σε πλήθος άλλως συστατικών όπως βιταμίνες και ίνες.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε φρουκτόζη, η Πάστα Σταφίδας παρέχει πολλή ενέργεια με χαμηλό όμως γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που καθιστά την κατανάλωσή της ενδεδειγμένη σχεδόν για όλους.

Το καινούργιο αυτό προϊόν ενδείκνυται για βιομηχανική χρήση στην αρτοποιία, ως συστατικό σε μπισκότα ή σε ψωμί, και οπουδήποτε χρησιμοποιείται η μαρμελάδα. Μάλιστα, σε αντίθεση με την μαρμελάδα, δεν περιέχει καθόλου προστιθέμενη ζάχαρη ούτε κάποιο παράγοντα σταθεροποίησης.

Η σταφιδόπαστα παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι παραμένει σταθερή και διατηρεί αναλλοίωτα τη γεύση και το πλούσιο της άρωμα.

Η σταφιδόπαστα διατίθεται σε ποικίλες συσκευασίες (όπως σακουλάκια) διαφόρων διαστάσεων τόσο για τη λιανική όσο και για τη χοντρική εμπορία, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.