Greek EnglishFrenchGermanDutch

Επεξεργασία

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Π.Ε.Σ. ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα τεχνολογίας και υγιεινής ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του προϊόντος.

Η σταφίδα παραδίδεται από τους παραγωγούς στις εγκαταστάσεις της Π.Ε.Σ. έως περίπου τα τέλη Νοεμβρίου μέσα σε ειδικά παλλετοκιβώτια.

Η όλη διαδικασία γίνεται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές της Π.Ε.Σ., δηλαδή ποιοτικός έλεγχος και κατάταξη, απεντόμωση και αποθήκευση στις σύγχρονες αποθήκες σύμφωνα με τους αυστηρότερους κανόνες υγιεινής.

Η επεξεργασία του προϊόντος γίνεται μόνο ύστερα από την παραγγελία του πελάτη.

Η σταφίδα από τον τροφοδότη περνάει στα κόσκινα για να γίνει η διαίρεση σε διάφορα μεγέθη. Ειδικοί απορροφητήρες απορρίπτουν και απομακρύνουν τις κόκκινες ισχνές ρώγες, τα τσίγγανα και οτιδήποτε είναι ελαφρότερο από τη σταφίδα. Στη συνέχεια η σταφίδα πλένεται, απομισχώνεται και περνά από τους laser και x-ray διαλογείς. To επόμενο σημαντικό στάδιο διαλογής είναι η χειροδιαλογή από έμπειρες εργάτριες πάνω σε σταθερά σημεία. Τέλος, η σταφίδα συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια, περνάει από μεταλλικούς ανιχνευτές και είναι έτοιμη προς χρήση.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας τα διαπιστευμένα Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου κατά ISO 17025 παρακολουθούν τη λειτουργία, λαμβάνουν δείγματα και κάνουν τις απαραίτητες αναλύσεις.

Για το ασφαλέστερο δυνατό αποτέλεσμα η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Π.Ε.Σ. ακολουθεί τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001, ISO 22000, BRC, KOSHER και HALAL.