Greek EnglishFrenchGermanDutch

Διατροφική Αξία

Το προϊόν αυτό, ως τα αφυδατωμένα σταφύλια της ομώνυμης ποικιλίας, είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο διατηρεί όλα τα συστατικά των νωπών σταφυλιών, όπως είναι τα σάκχαρα, οι βιταμίνες, τα μεταλλικά άλατα, οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα αρώματα.

Γενικά, το προϊόν έχει εκτιμηθεί σαν ένα τέλειο φυσικό εναλλακτικό τρόφιμο και γλυκαντικό με εξαίρετη γεύση και αρώματα. Τα σάκχαρά της, που είναι η φρουκτόζη (κυρίως) και η γλυκόζη είναι απλά σάκχαρα (μονοσακχαρίτες) και θεωρούνται πολύτιμη άμεση πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό (είναι τα σάκχαρα των φρούτων και του μελιού).

Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Περιέχει επίσης υψηλά ποσοστά ασβεστίου, μαγγανίου, ψευδαργύρου και άλλων μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών. Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχει αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες κ.ά.) και είναι απαλλαγμένη χοληστερόλης (cholesterol free) και νατρίου.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100g
Ενέργεια294 Kcal (1231 kJ)
Πρωτεΐνες2.5 g
Υδατάνθρακες77.5±2 g
Σάκχαρα 68±2 g
Λίπη< 0.4 g
Διαιτητικές Ίνες6.7 g
ΒιταμίνεςA, B6, B12, C, E
  Νιασίνη, Φολασίνη
Ιχνοστοιχεία ανά 100g
Κάλιο710mg
Μαγνήσιο30mg
Σίδηρος4mg
Ψευδάργυρος 0.6mg
Ασβέστιο10mg
Φώσφορος181mg

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος με θερμοκρασία <18 °C και σχετική υγρασία <65% μακριά από έντομα και έντονες οσμές.