Greek EnglishFrenchGermanDutch

Πιστοποιήσεις

Η Π.Ε.Σ. δίνει μεγάλη έμφαση σε θέματα διασφάλισης και πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων και των παραγωγικών διαδικασιών βάσει προδιαγραφών διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών. O κύριος στόχος της Π.Ε.Σ. είναι η παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας για τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των πελατών της. Τα προϊόντα της εταιρίας ελέγχονται συστηματικά στα εργαστήριά της και πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες ακόμα και εκείνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σταφίδα "ΒΟΣΤΙΤΣΑ" ("VOSTIZZA") έχει καταχωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το 1998.

Η λειτουργία του εργοστασίου σταφίδας είναι σύμφωνη με τα διεθνή συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000, ΙSO 9001, BRC, KOSHER και HALAL.

Oι διαδικασίες τυποποίησης ελαιολάδου είναι σύμφωνες με τα πρότυπα ποιότητας ISO 22000 και ΙSO 9001.

Το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών είναι διαπιστευμένο κατά GLOBALGAP.

Η Π.Ε.Σ. αποτελεί μια από τις ελάχιστες μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων στην χώρα μας που διαθέτουν σύγχρονα διαπιστευμένα Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου με ISO 17025 όπου πραγματοποιούνται πολύπλοκες χημικές και άλλες αναλύσεις όπως αναλύσεις Ωχρατοξίνης Α και Υγρασίας στις σταφίδες,  Οξύτητας στο Ελαιόλαδο κ.ά.

Οι παραγωγοί-μέλη της Π.Ε.Σ. συμβουλεύονται τους ειδικούς επιστήμονες της εταιρίας στη Βιολογική Γεωργία ώστε να παράγουν 100% πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Όλα τα βιολογικά προϊόντα της Π.Ε.Σ. ελέγχονται από εξειδικευμένους γεωπόνους σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας. Τα βιολογικά προϊόντα ελέγχονται και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ.



Έρευνα και Ανάπτυξη

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στοχεύει τόσο στην διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων όσο και στην έρευνα νέων μεθόδων για την παραγωγή νέων προϊόντων. Τα εργαστήρια της εταιρίας είναι εξοπλισμένα με ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει μια εταιρία τροφίμων για την πραγματοποίηση αναλύσεων ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων και την έρευνα ανάπτυξης νέων προϊόντων. Η έρευνα έχει οδηγήσει στην παραγωγή νέων προϊόντων και διαδικασιών, αλλά και στην δημιουργία επιστημονικής γνώσης που έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης συνεργάζεται με Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Ερευνών σε διάφορα προγράμματα. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα ήταν η βιολογική καλλιέργεια, η οποία ξεκίνησε τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με την καλλιέργεια, συσκευασία και εξαγωγή της Κορινθιακής Σταφίδας. Η Π.Ε.Σ. συμμετέχει συνεχώς σε πολλά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΓΓΕΤ ή άλλων Υπηρεσιών σε συνεργασία με Ελληνικά, Βρετανικά και Γερμανικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα. Σε αρκετά από αυτά τα Προγράμματα, η Π.Ε.Σ. έχει την επιστημονική ευθύνη και την διαχείρισή τους. Μέρος της έρευνας γίνεται στα πλαίσια μεταπτυχιακών διατριβών (Master Theses), των οποίων το ερευνητικό τμήμα εκπονείται στα εργαστήρια της εταιρίας. Παράλληλα, γίνεται πρακτική άσκηση τελειόφοιτων σπουδαστών Ελληνικών Πανεπιστημίων.